Selecteer een pagina

Erik Klein Schiphorst

Bouwjaar 1963.

Sinds 1989 zelfstandig met Klein Schiphorst Design. Een dynamisch en altijd creatief bedrijf dat al veel facetten van het ondernemersvak heeft gezien.

Vanaf 2019 hou ik me fulltime bezig met wat in gangbare termen scrap art, metal art, kinetic art en creative welding wordt genoemd.

 

Het tinnen mannetje

Staat voor mijn creativiteit, hij wil ontsnappen en zich laten zien aan de wereld. 30 jaar geleden door mij gegoten en nu mag hij los.

Waarom nu pas zal je denken?  Ach ja, zoals dat gaat kwam er telkens wat anders leuks tussendoor. Even heel kort: 30 jaar ondernemer; in 1985 begonnen als meesterbinder met een voorliefde voor gedroogde materialen, resulterend in een eigen groothandel; via fotografie en trend stylist, tot 16 jaar ontwerper van de Keukenhof Inspiratietuinen.

Exit

Toevallig eindigen verschillende projecten op hetzelfde moment. Tijd voor iets nieuws. Vanuit die kriebel ontstond het eerste object EXIT. Het begint met ouwe zooi en dan gewoon lekker lassen, verven, kortom klooien in mijn werkplaats. Helemaal in mijn element, daar wil ik mijn werk wel van maken. Het wordt een ontdekkingstocht, waarvan ik niet weet, of hoef te weten, waar het uitkomt.

Unieke objecten

Wat ik maak ontstaat. Dat kan van alles zijn. Beelden met een glimlach. Iets met een lamp erin, wat doet verlichting met een ruimte, dat boeit me. Ideeën voor meubels, windobjecten, tuinhekken, ze zijn er. Hou deze site in de gaten en ontdek mee..